Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen

Rennesøy kommune

Det gode liv - på dei grøne øyane

Valgkort

Alle velgere får tilsendt valgkort i posten. Valgkortet blir utarbeidet på grunnlag av folkeregisterets opplysninger om velgernes bostedsadresse pr. 30. juni i valgåret. Det er altså denne adressen som avgjør hvilken kommune du har stemmerett i.

På valgkortet finner du informasjon om åpningstid og hvilket valglokale du skal bruke på valgdagen.

Dersom du forhåndsstemmer, kan du stemme i hvilken som helst kommune i landet. Din stemme blir da sendt til din hjemkommune.

Du må ikke ha med valgkortet for å stemme, men det forenkler arbeidet for valgfunksjonærene dersom du tar det med. Det går derfor raskere for deg å stemme dersom du har med deg valgkortet. Har du ikke mottatt valgkortet i posten, eller har mistet det, kan du altså møte opp i valglokalet likevel for å stemme.

Valgkortet gjelder ikke som legitimasjon.

Hva gjør jeg ved feil på eller tap av valgkort?

 • Feil på valgkortet
  Dersom du mener at det er feil på valgkortet kan du sende skriftlig melding til: Valgstyret i Rennesøy v/ Wenche Margrethe Kristoffersen, PB 24, 4159 Rennesøy.
 • Det står feil adresse på valgkortet (jeg har flyttet)
  Din adresse i manntallet er den som er registrert i Rennesøy folkeregister per 30.06.2017. Flyttinger etter denne dato blir ikke oppdatert i manntallet. Du kan likevel stemme ved valget.
 • Jeg har byttet navn i forhold til det som står på valgkortet
  Navneendring som er gjort etter 30. juni 2017 blir ikke oppdatert i valgmanntallet. Du kan likevel stemme under ditt gamle navn.
 • Andre i min familie har fått valgkort og ikke jeg.
  Hva skyldes dette?

  Valgkort er sendt ut til alle som er manntallsført i Rennesøy per 30. juni 2017. Dersom du ikke har mottatt valgkortet så kan det være feil i postgangen.

Kontakt

Rennesøy kommune
Postboks 24
4159 Rennesøy


Følg oss:Kommunenummer:         1142
Organisasjonsnummer:  964 979 545