Hva kan du gjøre for å bedre din egen helse

Kosthold og ernæring
Sunn og variert mat er viktig for helse og trivsel. Sammen med fysisk aktivitet kan et riktig kosthold også redusere risikoen for utvikling av en rekke livsstilssykdommer. Her finner du artikler om anbefalt kosthold.

Fysisk aktivitet
Voksne bør være i fysisk aktivitet minst 150 minutter hver uke. Her finner du tips til trening for ulike aldersgrupper, og hvordan få barn mer aktive.

Søvn
Søvnvansker er blant de vanligste helseplagene i befolkningen og er et debutsymptom ved de fleste psykiske lidelser. Her finner du informasjon om søvn og helse.

Psykisk helse
Psykisk helse handler om hvordan vi har det. Noen opplever psykiske plager og vi kan rammes i ulike faser av livet. Her finner du artikler om ulike forhold som kan påvirke den psykiske helsen vår og hvordan ulike psykiske plager kan forebygges og behandles.

Tannhelse
Det er viktig med gode rutiner for tannpussen. Her finner du artikler om dine rettigheter når du trenger tannbehandling, god tannhelse, de første tennene og hva som kan gjøres når tennene har fått en skade

Seksuell helse
Den seksuelle helsen har stor betydning for vår livskvalitet. Her finner du artikler som har med seksuell helse å gjøre.

Avhengighet  - Nikotin, rusmidler, dataspill, pengespill...
Avhengighet vil være forskjellig fra person til person og kan være en blanding av sosial, psykisk og fysisk avhengighet, for eksempel avhengighet av dataspill, tobakk eller rusmidler. Her finner du informasjon

Røyking og snus
Her kan du lese om røyk og snus og hvordan bruken påvirker helsen. Du får også hjelp og tips til hvordan du kan slutte å røyke eller snuse.

Alkohol
Her finner du artikler om alkohol og hvordan alkoholinntak påvirker helsen.

Rusmidler - Narkotika og vanedannende legemidler
Rusmidler kan gi en positiv rusfølelse. Felles for alle rusmidler er at rusen kjennetegnes av konsentrasjonssvekkelse, hukommelses- og innlæringssvikt, kritikkløshet og endret stemningsleie. Her finner du informasjon om rusmidler og hvordan de påvirker kroppen.

Klima, helse og miljø
Passiv røyking eller fukt i huset kan bidra til dårlig inneklima. Men hvordan påvirker inneklimaet helsen din? Informasjon om miljøgifter og hvordan de virker på helsen din. Her kan du lese mer om inneklima.