Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen

Rennesøy kommune

Det gode liv - på dei grøne øyane

Holdningskampanje alkovett

Rennesøy kommune starter nå en holdningskampanje om alkoholvett i regi av folkehelsearbeidet. 
Alkoholbruk er en økende trend, og organisasjonen Av og Til som er en ideell organisasjon bidrar med forebyggende arbeid for å redusere de negative konsekvensene alkoholbruk kan ha. Organisasjonen bistår kommunen i holdningskampanjen. 

De siste tiårende har det skjedd en endring i nordmenns drikkevaner. Fra å være mest kjent for den typiske helgefylla har vi også lagt til oss hverdagsdrikking og sier i større grad ja takk til begge deler. Alkohol er ikke lenger nødvendigvis knyttet til selskap og festlige anledninger, også i mer dagligdagse situasjoner blir det stadig vanligere å drikke. Det handler om å tenke seg om før man velger å drikke, og om å ha et bevisst forhold til at det av og til ikke passer med alkohol. Å utvise alkovett kan noen ganger være å moderere seg, og andre ganger kan det bety å avstå helt fra alkohol. Alkovett er å tenke om man skal drikke, og når man skal stoppe. 

Godt alkovett lar mennester utvise skjønn og tenke selvstendig hver gang man vurderer å drikke alkohol, enten man snakker om den første drinken på en måned eller kveldens sjette øl. Da handler det ofte om å tenke langsiktig. Ikke nødvendigvis å spå inn i fremtiden, men å minne seg selv på at man har ambisjoner for morgendagen, neste sesong, neste år. Og folk bør spørre seg selv: Vil det neste glasset få konsekvenser for meg selv og de som er glad i meg i fremtiden?

Kontakt

Rennesøy kommune
Postboks 24
4159 Rennesøy


Følg oss:Kommunenummer:         1142
Organisasjonsnummer:  964 979 545