Nettverk Lærende kommuner

Samarbeid mellom 4 kommuner

Rennesøy deltar i et nettverk av lærende kommuner sammen med kommunene Dyrøy, Harstad i Nord Norge og Lysekil i Sverige.

- 9. og 10.mai 2012 møttes kommunene til konferanse i Lysekil.
- Neste treffpunkt i nettverkssamarbeidet er Dyrøyseminaret 18. og 19. september 2012.

Rennesøyprofil på kartet på Dyrøyseminaret.
Andreas VågeTre av kommunens tilsatte fikk tidligere i høst gleden av å delta på Dyrøyseminaret 2012. Sammen med  Tone Olsen Finnesand og Andreas Våge kom Ragnhild Ravn Waldeland tilbake med både glød og kunnskap i bagasjen.
«Å få sjanse til å komme ut for å lære og treffe interessante folk fra andre sammenhenger, er både inspirerende og viktig for vår egen læring og utvikling», sier hun.

Ragnhild forteller stolt at Rennesøy profilerte seg på seminaret gjennom en flott workshopsekvens med Andreas Våge. Han informerte om vår lokale satsing på tidlig innsats og poengterte bl.a. viktigheten av å prioritere kunnskapsbygging i foreldregruppa.  «Foreldres betydning kan aldri overvurderes.  Barns beste er framfor alt avhengig av at vi greier å gjøre foreldre gode», poengterte Andreas  for en lydhør forsamling.

Engasjerte ungdommerÅrets Dyrøyseminar hadde satt ungdom og unges engasjement og medvirkning i fokus. «Sats på de unge, slipp dem til», var kommunalminister Liv Signe Navarsetes hovedbudskap. Flere ungdommer imponerte og utfordret seminardeltakerne både med sin formidling og sitt sterke samfunnsengasjement.

Mer om seminaret kan leses her.